Loading...

12. lépés - CE jelölés elhelyezése

Maga a CE jel azt szimbolizálja, hogy az ezzel ellátott termék megfelel a rá vonatkozó összes jogszabályi kötelezettségnek, és átesett az előírt megfelelőségértékelési eljáráson.

Ha olyan terméked van, amely esetében jogszabály nem írja elő a CE jelölés feltüntetését, akkor TILOS azt feltüntetned a termékeden! Tilos továbbá minden olyan jelölés elhelyezése, amely összetéveszthető a CE megfelelőségi jelölés jelentését vagy formáját tekintve! 

A CE megfelelőségi jelölésnek a "CE" rövidítésből kell állnia az alábbi formában: Ennek szerkesztési ábráját jogszabály írja elő:

 

A CE jelölést kicsinyítheted, vagy nagyíthatod, de mindig meg kell tartanod az eredeti méretarányt! A CE jelölés elemeinek magassága 5 mm-nél ne legyen kisebb. 

A CE jelet lehetőleg a terméken, jól látható helyen és eltávolíthatatlanul kell elhelyezni. Ha a termék jellegéből fakadóan ez nem lehetséges, akkor a csomagoláson kell azt elhelyezni, vagy a kísérő dokumentációban.

Az egyes termékkategóriák esetében a CE jel mellé egyéb jelek, azonosítók elhelyezését is előírhatja a vonatkozó jogszabály.

A teendőd most a következő:

  1. Helyezd el a termékeden és a kisérő dokumentációjában, valamint a csomagoláson a CE jelölést!

 

<< Vissza a 11. lépéshez