Loading...

11. lépés Műszaki dokumentáció véglegesítés

 


A műszaki dokumentációnak a termék végleges, forgalomba hozatali állapotát kell tükröznie, és tartalmaznia kell a megfelelőségi nyilatkozatot is. Így esetenként előfordulhat, hogy a teljes műszaki dokumentáció csak a termék átadásakor, azaz a forgalomba hozatalkor áll össze.

Ha a terméket újratervezted, és a megfelelőségértékelési eljárást újra elvégezted, a műszaki dokumentációnak ki kell térnie a termék összes változatára. Tartalmaznia kell az elvégzett változtatásokat, a termék különböző változatainak azonosítási módját és a különböző megfelelőségértékelésekre vonatkozó információkat is.

Ne feledd, hogy:

  • A Műszaki dokumentációt az Európai Közösség legalább egy hivatalos nyelvén kell elkészítened, és meg kell őrizned a termék előállítását követően legalább a termékre vonatkozó jogszabályban előírt ideig (a leggyakrabban 10 évig), illetve sorozatgyártás esetén az utolsó darab gyártásától számított előírt ideig.

  • A piacfelügyeleti hatóság kérésére a Műszaki dokumentációt 8 napon belül kell megküldened az adott hatóság számára könnyen értehtő nyelven. A hatóság indokolt esetben ennél hosszabb határidőt is megállapíthat.

 

 

A teendőd most a következő:

  1. Nézd át, nem hiányzik-e még valami a Műszaki dokumentációból, majd zárd le!

 

<< Vissza a 10. lépéshez Tovább a 12. lépéshez >>