Tervezd át a termékeid és tedd élhetőbbé velük a világot!

2016.11.10

World Usability Day ’2016 (WUD) vezértémája a fenntarthatóság. A fenntarthatóság és a felhasználói élmény tervezése (User Experience design – UX design) szorosan összefonódik egymással, hiszen mindkettő célja a legjobb élményt nyújtani az embereknek. Mind a zöld szolgáltatások, mind a fenntartható termékek fejlesztésénél figyelembe kell venni az újrahasznosítás, az újrahasználhatóság és a fokozatos fejlesztés szempontjait.

Te is finomítsd vagy alakítsd át a termékeidet vagy szolgáltatásaidat úgy, hogy azok hatékonyabbak, eredményesebbek és újrahasználhatóak legyenek. Így te is hozzájárulhatsz az emberek életminőségének javításához.

A „Green UX” gondolkodásmód arra irányítja rá a figyelmet, hogy az egyéni szükségletekből és célokból kiindulva tervezd meg a termékeidet vagy szolgáltatásaidat és így növelheted a felhasználói élményt, illetve teheted kényelmesebbé a környezetbarát viselkedést.

Az idei téma, a fenntarthatóság egybeesik az ENSZ Fenntartható Fejlesztési Célok (Sustainable Development Goals -  SDGs) című dokumentum közel múltbeli elfogadásával. Az SDGs technológiai és fizikai (pl. építészeti) elemeinek megvalósításában nagy előnyt jelent az UX design. Például olyan élelmiszer csomagolás tervezése, amely könnyebbé teszi az élelmiszer tárolását, a kinyitását és visszazárását.

Ha kedvet kaptál a termékeid újratervezéséhez, gyere el a WUD szakmai napunkra 2016. november 10-én a Lurdy Házba és ismerd meg felhasználói felületek tervezésének, értékelésének aktuális módszereit.

A rendezvény INGYENES, de regisztrációhoz kötött!