Újabb mérföldkő! MediKlaszter-SAASCO együttműködési megállapodás

2019.10.16.

Közeleg az orvostechikás első féléves képzési sorozatunk második alkalma. A 02.27-i MDR átállás kérdéseit bemutató, boncolgató Lurdy-s képzésünket követően jövőhéten jön is a folytatás, mely a tervezés és fejlesztés rejtelmeivel foglalkozik majd mélyebbre hatóan. Ehhez a képzéshez március 26-án két félnapos workshop-ot is hozzárendelünk a könnyebb emészthetőség végett.
Az MDR politikánk megvalósításának első jelentős mérföldköve volt, hogy 2019. 10. 07-én a HUNGAROMED szakkiállításon rendezett konferencián a SAASCO együttműködési megállapodást írt alá a MediKlaszterrel. A Mediklaszter több, mint 40 hazai orvostechnikai eszköz gyártó céget tömörítő egyesület, az iparág meghatározó érdekvédelmi szervezete. Az egyesület egy akkreditált innovációs klaszter, így munkájának középpontjában az ágazat innovációjának és értékesítésének támogatása áll.
 
A Mediklaszter és a SAASCO természetes szövetségesek, hiszen a SAASCO csak akkor lehet sikeres, ha a hazai gyártók is sikeresek.

A megállapodás keretében a két szervezet az alábbi területeken működik együtt:

  • A MediKlaszter lehetőséget biztosít a SAASCO által képviselt MDR átállási politika szakmai tartalmának bemutatására tagjai számára.
  • Felek együttműködnek szakmai kérdések megvitatásában és egységes ágazati útmutatók létrehozásában, kiemelt figyelemmel az MDR és IVDR rendeletekre.
  • Stratégiailag egyeztetnek a következő naptári év tervezett szakmai tevékenységeiről, együttműködési lehetőségeikről.
  • Felek kölcsönösen közreműködnek egymás szakmai rendezvényeinek, képzéseinek meghirdetésében, lebonyolításában.
  • Felek kölcsönösen megjelentetik honlapjukon tagjaik, partnereik számára egymás releváns szakmai híreit, esettanulmányait, dokumentumait.
  • SAASCO vállalja, hogy a MediKlaszter tagvállalatai részére egyedi kedvezmény igénybevételével szakmai tanácsadási lehetőségének biztosít az MDR átállási kérdésekben.

A következő időszakban az együttműködési megállapodás tartalommal való feltöltésén fogunk közösen dolgozni és hamarosan jelentkezünk a közös programok bemutatásával.