MDR/IVDR alkalmazását támogató szakmai szervezetek bemutatkozása és szakmai egyeztető fóruma

2020.11.11.

Az elmúlt időszakban egyre többször tapasztaltuk, hogy az orvostechnikai eszköz iparág képviselőinek nehézséget okoz az MDR, illetve IVDR rendeletekre felkészülve, hogy szakmai kérdéseikkel ki(k)hez fordulhatnak. Ezért az GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. a UDI munkacsoport ülés keretén belül szeretne helyt adni egy olyan szakmai egyeztető fórumnak, ahol azon szakmai szervezetek, amelyek érintettek MDR és/vagy IVDR rendeletek kapcsán, lehetőséget kapnak bemutatkozni a hallgatóság felé. A szakmai szervezetek között megtalálható CRO (Contract Research Organization, szerződéses kutatási szervezet), labor vizsgálatot végző szervezet, tanácsadó, bejelentett szervezet, kibocsátó szervezet, illetve a magyar illetékes hatóság is.

A GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. meghívja Önt a Magyar Egészségügyi Felhasználói Csoport „UDI” munkacsoportjának soron következő ülésére.  

Találkozó témája:          MDR/IVDR rendeletek alkalmazását támogató szakmai szervezetek bemutatkozása és szakmai egyeztető fóruma

Találkozó időpontja:     2020. november 26., csütörtök, 13:00-15:00

Online platform:            Microsoft Teams

Vendégek:

  • Rásky László, Orvostechnikai Szövetség
  • Dr. István Boglárka, Fazekas Dóra, CPS Cortex
  • Dr. Reif Éva, Sólyom Antal, HungaroTrial
  • Lóth Ágoston, ConformiticsLAB
  • Juhász Attila, SAASCO
  • Dr. Papp Valter, Dr. Horváth Ágnes, CE Certiso (NB 2409)
  • László Imre, NEOEMKI (NB 1011)
  • Dr. Solymár Eszter, OGYÉI Orvostechnikai Főosztály

A bemutatókat követően kérdések feltevésére is időt biztosítunk.

Célunk, hogy a munkacsoport ülés résztvevői támpontot kapjanak, hogy mely kérdéseikkel ki(k)hez fordulhatnak. Bízunk benne, hogy az esemény Önnek és vállalata, intézménye számára is releváns és hasznos lesz!

Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Részvételi szándékát kérjük, jelezze vissza legkésőbb 2020. november 25-ig az alábbi oldalon elérhető regisztrációs űrlap kitöltésével: https://gs1hu.org/egeszsegugy-regisztracio

A Magyar GS1 Egészségügyi Felhasználói Csoport (MEFCS) olyan önkéntes munkacsoport, amelynek tagjai az egészségügyi ágazat meghatározó gazdálkodó szervezetei (gyártók, nagykereskedők), betegellátást végző intézmények képviselői, szakmai egyesületek, szövetségek, érdekképviseleti szervek és egyéni tagként szakértők.

Célja, hogy koordinálja a GS1 szabvány alapú megoldások helyes ágazati bevezetését és alkalmazását a helyi igények kiszolgálására, a nemzeti érdekek mentén, a jogszabályi előírások figyelembevételével. Célkitűzései között a hangsúly az automatikus termékazonosításon alapuló, betegbiztonságot javító, illetve a transzparens folyamatok által hatékonyabb és fenntarthatóbb működést lehetővé tevő megoldások bevezetésén van.

A Csoport nyitott, szakmai rendezvényén továbbra is teret kíván biztosítani a hazai egészségügyi ágazat érintett szakembereinek a GS1 szabványok által érintett területeken már megvalósult nemzetközi és hazai jó példák, illetve a folyó fejlesztések, valamint a jogszabályi előírások okán megvalósítandó feladatok közös megismerésére és a résztvevők kölcsönös fejlődésére.