Gépek CE jelölésének alapjai és gyakorlata képzés - minta dokumentációval

17.09.19.

Jöjjön el 2017. október 17-én nyílt képzésünkre, ahol egy nap alatt megismeri a gépek CE jelölésére vonatkozó követelményeket, a CE jelölési folyamat egyes lépéseit, és mindazokat a feladatokat, amelyeket saját gépe vonatkozásában el kell végeznie.

Egy nap alatt megismeri a gépek CE jelölésére vonatkozó követelményeket, a CE jelölési folyamat egyes lépéseit, és mindazokat a feladatokat, amelyeket saját gépe vonatkozásában el kell végeznie... 

A képzésen részletesen végigmegyünk a gépek és biztonsági berendezések CE jelölésének egyes lépésein. Minden lépésnél kitérünk a kapcsolódó/elvégzendő feladatokra, arra, hogyan tudja ezeket végrehajtani, milyen dokumentációs kötelezettségei vannak, továbbá, hogy mi mindent is kell tartalmaznia az egyes dokumentumoknak.

Sőt! Rendelkezésére bocsátunk egy mintadokumentációt is, amely a kötelezően előírt dokumentumok mindegyikére tartalmaz egy olyan mintát, amelyet felhasználhat saját gépe vonatkozásában! (Természetesen a minta dokumentumokat szerkeszthető, elektronikus formában adjuk át.)

A képzést követően Ön képes lesz arra, hogy

  • megállapítsa, hogy gyártóeszközein, gépein helyesen és jogosan van-e feltüntetve a CE jelölés,
  • elvégezze egy gépen a kockázatértékelést a CE jelölés elhelyezése előtt  (jelentős átalakítás után is…),
  • tudja, milyen nyelven és tartalommal kell elkészíteni a gép használati utasítását,
  • tudja,  mi mindent kell tartalmaznia a Műszaki dokumentációnak,
  • tudja, miben különbözik egy részben kész gép egy géptől, és milyen speciális feladatok vonatkoznak rá.

Ha  vannak még nyitott kérdései a gépek CE jelölésével kapcsolatban,akkor szívesen látjuk, hogy elkerülje az alábbi kínos helyzeteket:

  • hatósági ellenőrzés során derül ki, hogy nincs CE jelölés a gépen, és hiányoznak az előírt dokumentumok,
  • úgy ad ajánlatot egyedi gép elkészítésére, hogy nem ismeri a CE jelöléssel kapcsolatos feladatokat, ezáltal utólag jelentősen megnövekszik a projekt költsége,
  • adott gép átvételekor nem győződik meg a szükséges dokumentáció rendelkezésre állásáról, így később az Ön feladata lesz utólag elkészíteni, pótolni azokat

Jelentkezni a www.saasco.hu oldalon található on-line jelentkezési lap kitöltésével, vagy az info@saasco.hu e-mail címre küldött levélben lehet. A Jelentkezés során ne felejtse el megadni kedvezményre jogosító kódját, mert azt utólag sajnos nem áll módunkban figyelembe venni!

A részletes tematika megtekintéséért kattintson ide!