2020.09.16

A SAASCO együttműködést kötött a Termékmegfelelőségi és Biztonsági Szakemberek Egyesületével, amelynek során elkötelezte magát annak érdekében,  hogy támogatja az egyesületet szakmai kompetenciáival, kapcsolati tőkéjével, különféle szervezési feladatok ellátásában és persze anyagi forrásokkal is. 

Az egyesülettel ACE megnevezés alatt találkozhattok majd. Ez az egyesület rövid nevének (Megfelelőségi Szakemberek Egyesülete) az angol változatából ered: Association of Conformity Experts. Innen az egyesület  hamarosan tovább bővülő honlapjának a címe is: www.aofce.hu

Az ACE célkitűzései, amelynek megvalósításában mostantól a SAASCO is segíteni fog:

„Célunk, hogy a termékmegfelelőséggel és biztonsággal kapcsolatban tevéknyekedő szakemberek számára tudjunk naprakész, pontos információkat megosztani a gyártóeszközök jogi megfelelőségével és biztonságával kapcsolatos előírások, eljárások területén.

Tervezzük, hogy rendszeres időközönkét szakmai képzéseket szervezünk, rendezvényeket és konferenciákat tartunk, ahol lehetőségünk nyílik a fent említett információk megosztására. Az ACE által szervezett rendezvényeken való részvétel természetesen nem csak az egyesületi tagok, hanem minden érdeklődő részére biztosítva lesz.

Szeretnénk továbbá, ha tevékenységünk révén közvetlen kapcsolatépítési lehetőséget biztosíthatnánk az érdekeltek és a piacfelügyeleti hatósgok között akár rendezvényeink keretén belül, vagy egyéb formában is.

Reméljük, hogy hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy erősítsük a gyártók és forgalmazók jogkövető magatartását, ezáltal elő tudjuk segíteni a gyártóeszközök és a piacra kerülő termékek megfelelőségét és biztonságát!

Igyekszünk az utánpótlásra is gondolni, a felsőoktatási intézményekkel történő együttműködéseken keresztül terjesztjük a szakmai kultúrát a szakirányí hallgatók körében, valamint igykeszünk a felkelteni érdeklődésüket ezen szakterület iránt."

Még egy kis türelem, és remélhetőleg hamarosan már az első ACE rendezvényről fogunk tudni tájékoztatást adni!