11. Műszaki dokumentáció véglegesítés

A műszaki dokumentációnak a termék végleges, forgalomba hozatali állapotát kell tükröznie, és tartalmaznia kell a megfelelőségi nyilatkozatot is. Így esetenként előfordulhat, hogy a teljes műszaki dokumentáció csak a termék átadásakor, azaz a forgalomba hozatalkor áll össze.

Ha a terméket újratervezted, és a megfelelőségértékelési eljárást újra elvégezted, a műszaki dokumentációnak ki kell térnie a termék összes változatára. Tartalmaznia kell az elvégzett változtatásokat, a termék különböző változatainak azonosítási módját és a különböző megfelelőségértékelésekre vonatkozó információkat is.

Ne feledd, hogy:

  • A Műszaki dokumentációt az Európai Közösség legalább egy hivatalos nyelvén kell elkészítened, és meg kell őrizned a termék előállítását követően legalább a termékre vonatkozó jogszabályban előírt ideig (a leggyakrabban 10 évig), illetve sorozatgyártás esetén az utolsó darab gyártásától számított előírt ideig.  
  • A piacfelügyeleti hatóság kérésére a Műszaki dokumentációt 8 napon belül kell megküldened az adott hatóság számára könnyen értehtő nyelven. A hatóság indokolt esetben ennél hosszabb határidőt is megállapíthat.

A teendőd most a következő:

1. Nézd át, nem hiányzik-e még valami a Műszaki dokumentációból, majd zárd le!

>>>tovább a következő lépéshez

<<<vissza

SAASCO